UNV import issues (again)

The graphical user interface of Elmer
Post Reply
catalineacsu
Posts: 12
Joined: 10 Feb 2023, 21:27
Antispam: Yes

UNV import issues (again)

Post by catalineacsu »

Hello everyone,

I am trying to test a simple scenario of current flow, with 3 bodies, different resistivity. The problem is, although face groups look ok, the volume groups do not import as expected i.e. when I click them in Elmer GUI they do not select properly and by the behaviour of the simulation, I end up with one big volume and 2 smaller ones, overlapping the main volume (you will understand what I mean when you'll see the geom). Can anyone take a look at these files and tell me what I am doing wrong?

Regards,
Catalin
Attachments
volumeResistor.zip
salome geometry with Shaper
(385.1 KiB) Downloaded 69 times
volumeResistorViaGeom.zip
salome geometry with GEOM
(921.16 KiB) Downloaded 61 times
volumeResistor.zip
unv file
(504.74 KiB) Downloaded 63 times
catalineacsu
Posts: 12
Joined: 10 Feb 2023, 21:27
Antispam: Yes

Re: UNV import issues (again)

Post by catalineacsu »

a preview of the gem here:
3 body resistor.png
(31.7 KiB) Not downloaded yet
fjimenez
Posts: 63
Joined: 27 Sep 2021, 23:40
Antispam: Yes

Re: UNV import issues (again)

Post by fjimenez »

Hi,

The mesh and salome files look ok tp me, perhaps the problem is in your sif file. I think ElmerGUI sometimes have problems to show the bodies in 3D, not sure why. Can you share your sif file to see if the problem is there?

Code: Select all

! ----- names for bodies -----
$ top = 1
$ center = 2
$ bottom = 3
! ----- names for boundaries -----
$ bnry2 = 1
$ topFace = 2
$ bottomFace = 3

Cheers,
kevinarden
Posts: 2286
Joined: 25 Jan 2019, 01:28
Antispam: Yes

Re: UNV import issues (again)

Post by kevinarden »

Your mesh is OK.
It will work in the solver.

The issue is that ElmerGUI uses the boundaries, to display the bodies, it does not use the bodies to display the bodies. So if your boundaries do not completely define your body, the body will not show as expected in GUI.

This is a graphical display issue only.

The mesh is correct and will work correctly in the solver.
Post Reply