ran test AdvReactDB, got unlisted keywords

General discussion about Elmer
Post Reply
Rich_B
Posts: 53
Joined: 24 Aug 2009, 20:18

ran test AdvReactDB, got unlisted keywords

Post by Rich_B »

Hello,

I manually ran the test case, elmerfem/fem/tests/AdvReactDB, and it reported the test passed. Looking at the elmersolver output, it reported unlisted keywords.

Code: Select all

CheckKeyword:  Unlisted keyword: [vtu: discontinuous galerkin] in section: [simulation]
CheckKeyword:  Unlisted keyword: [potential gamma] in section: [material 1]
CheckKeyword:  Unlisted keyword: [potential source] in section: [body force 1]
Is this normal, or should the keywords be added to the keyword list?

Is the 'vtu: ...' entry meant to be interpreted by Paraview as a command?

Rich.
kevinarden
Posts: 1210
Joined: 25 Jan 2019, 01:28
Antispam: Yes

Re: ran test AdvReactDB, got unlisted keywords

Post by kevinarden »

keywords in Elmer hae to have there type declared, there is a file with a list of keywords and there type, however not all keywords are listed, hence the unlisted keyword warning. It can be avoided by specifying the type, Example

potential gamma = Real 1.0
discontinous galerkin = Logical True
raback
Site Admin
Posts: 4173
Joined: 22 Aug 2009, 11:57
Antispam: Yes
Location: Espoo, Finland
Contact:

Re: ran test AdvReactDB, got unlisted keywords

Post by raback »

Hi

About the "vtu:".

Most of saving etc. operations in Elmer are done with external modules. However, it became onnoying to always add the "ResultOutputSolver" module for vtu output. So there is a logic since some years that "Post File = *.vtu" results to a instance of ResultOutputSolver created internally. You can pass its numerous keywords by using the name space "vtu:". So this is just more economical way to control the vtu output.

-Peter
Rich_B
Posts: 53
Joined: 24 Aug 2009, 20:18

Re: ran test AdvReactDB, got unlisted keywords

Post by Rich_B »

Thank you Kevin and Peter, that is good information.

Should I create a PR to update the test cases, or is that unnecessary work?

Rich.
raback
Site Admin
Posts: 4173
Joined: 22 Aug 2009, 11:57
Antispam: Yes
Location: Espoo, Finland
Contact:

Re: ran test AdvReactDB, got unlisted keywords

Post by raback »

Hi

Missing keyword is nothing to worry about as long as the type is given. So I would let them be.

-Peter
Post Reply